Je bekijkt nu Alles wat je moet weten over een inzittendenverzekering

Alles wat je moet weten over een inzittendenverzekering

Nederland heeft een goede wetgeving als het gaat om verzekeringen. Een van de verzekeringen die je kunt afsluiten als automobilist is een inzittendenverzekering. Deze verzekering dekt schade die inzittenden kunnen oplopen bij een ongeluk. In deze blog gaan we dieper in op wat een inzittendenverzekering is, wat het dekt en waarom het een goede aanvulling kan zijn op je autoverzekering.

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op je autoverzekering. Met deze verzekering ben je gedekt voor de schade die je inzittenden kunnen oplopen bij een ongeluk. Dit kan zowel materiële schade zijn als letselschade. Het maakt hierbij niet uit wie de schuldige is. Zelfs als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt, biedt de inzittendenverzekering dekking voor de schade die jouw passagiers hebben opgelopen.

Welke verzekeringen zijn er?

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen: een schadeverzekering inzittenden en een ongevallenverzekering inzittenden. Een schadeverzekering inzittenden dekt naast de letselschade ook de materiële schade. Een ongevallenverzekering inzittenden dekt alleen de letselschade. Het is verstandig om je goed te laten informeren over welke van de twee het beste bij jou past.

Wanneer is een inzittendenverzekering gewenst?

Een inzittendenverzekering biedt vooral uitkomst als de inzittenden van de auto letselschade oplopen. Deze verzekering vergoedt namelijk de kosten voor medische behandelingen, zoals ziekenhuisopnames, operaties en fysiotherapie. Ook als je zelf ziek wordt door het ongeluk en niet meer kunt werken, biedt de inzittendenverzekering dekking voor het verlies van inkomsten.

Als je regelmatig in de auto stapt met familieleden, vrienden of collega’s, is een inzittendenverzekering zeker een goede aanvulling op je autoverzekering. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je wilt er alles aan doen om je inzittenden goed te beschermen. Een inzittendenverzekering biedt je de zekerheid dat er financiële hulp is als er toch iets gebeurt.

Ga voor meer informatie naar de website van Unive.