Je bekijkt nu De voordelen van shortlease voor een startende ondernemer

De voordelen van shortlease voor een startende ondernemer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Informatief

Shortlease ook wel geschreven als short lease is de laatste jaren enorm populair geworden. Steeds vaker zie je ondernemers een bedrijfswagen rijden die zij shortleasen. Maar wat is shortlease en wat zijn de voordelen van shortlease voor startende ondernemers? Je leest het hier! 

Shortlease is een flexibele vorm van autolease waarbij je een auto kunt leasen voor een kortere periode dan bij traditionele leasecontracten. In plaats van vast te zitten aan een langdurig contract van bijvoorbeeld drie tot vijf jaar, kun je bij short lease een auto leasen voor een periode variërend van een maand tot twee jaar. Dit biedt veel flexibiliteit en gemak, vooral voor startende ondernemers die vaak behoefte hebben aan snelle en aanpasbare oplossingen. 

De voordelen van shortlease voor startende ondernemers 

Shortlease heeft voor startende ondernemers meerdere voordelen. We vertellen je graag de belangrijkste voordelen. 

Shortlease is flexibel 

Shortlease biedt ondernemers de mogelijkheid om een auto te leasen voor een kortere, flexibele periode. Dit is ideaal voor startende bedrijven die nog niet precies weten hoe hun zakelijke behoeften zich zullen ontwikkelen. Als je bedrijf snel groeit of verandert, kun je je leasecontract eenvoudig aanpassen zonder vast te zitten aan een langlopende verplichting. 

Geen grote Investeringen noodzakelijkiEen van de grootste uitdagingen voor startende ondernemers is het beheren van de cashflow. Het kopen van een nieuwe auto kan een grote investering zijn die veel kapitaal vereist. Met shortlease vermijd je deze grote uitgave en betaal je in plaats daarvan een vast maandelijks bedrag. Dit helpt om de kosten beter voorspelbaar en beheersbaar te maken. 

Eén vast all-in maandprijs 

Bij shortlease zijn vaak de kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting inbegrepen in het maandelijkse tarief. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor reparaties of verzekering. Dit is vooral voordelig voor ondernemers die hun tijd en middelen willen richten op het opbouwen van hun bedrijf zonder zich druk te maken over autokosten. 

Direct rijden 
Shortlease auto’s zijn meestal direct beschikbaar, wat betekent dat je snel kunt beschikken over een voertuig zodra je het nodig hebt. Dit is bijzonder handig voor startende bedrijven die plotseling een auto nodig hebben voor bijvoorbeeld een nieuw project of een tijdelijke opdracht. 

Keuzevrijheid  
Short lease biedt een breed scala aan voertuigen om uit te kiezen. Of je nu een kleine stadsauto, een ruime bestelwagen of een luxe sedan nodig hebt, je kunt gemakkelijk wisselen tussen verschillende typen voertuigen naargelang de behoeften van je bedrijf veranderen. Doordat leasemaatschappijen vaak ruime voorraden hebben, heb je ruim voldoende keuze in de verschillende auto’s. 

Geen restwaarde risico:  
Bij het kopen van een auto draag je zelf het risico van de waardevermindering van het voertuig. Met shortlease is dit risico voor de leasemaatschappij. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto simpelweg in zonder je zorgen te maken over de restwaarde of doorverkoop. 

Geen jaarcijfers noodzakelijk 
Als laatste, maar misschien wel het meest belangrijke voordeel van shortlease voor startende ondernemers is dat ze de leasemaatschappij geen meerjarige omzetcijfers hoeven te overhandigen. Doordat het bij shortlease om een flexibel contract gaat kan de auto bij het niet kunnen betalen van de facturen weer snel ingeleverd worden. Het risico voor de leasemaatschappij is hierdoor een stuk lager. Jaarcijfers, die startende ondernemers nog niet kunnen overhandigen, zijn daarom niet nodig. 

Tot slot 
Ben je als startende ondernemer op zoek naar een passende manier om je mobiliteitsprobleem op te lossen? Overweeg dan shortlease. Shortlease zakelijk een auto zonder grote financiële risico’s te hoeven nemen.