Je bekijkt nu Hoe importeer je een auto?

Hoe importeer je een auto?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Auto tips

Stap 1: Het zoeken van een geschikt voertuig

Het importeren van een auto begint meestal online. Je gaat opzoek naar een van de populaire occasionsites. Veelal gebeurt dit via autoscout24.nl of mobile.de. Belangrijk is om je zoekopdrachten te specificeren. Zo kun je zoeken op merk, land van herkomst en bijvoorbeeld prijs of uitvoering.

Stap 2: Contact opnemen met de verkoper

Wanneer je een mooi exemplaar gevonden hebt is het leggen van contact de volgende stap. Meestal gebeurd dit via een e-mail of chatbericht (indien mogelijk) via de website van de aanbieder. Zelf zou ik aanraden om een bedrijf of persoon op te bellen. Mocht je geen Duits of Frans spreken vraag dan iemand die dit wel kan of stuur alsnog een e-mail. Het doel hiervan is het maken van een bezichtigingsafspraak.

Stap 3: Controleren en transporteren

Nu we een afspraak hebben kunnen we het voertuig gaan controleren en een proefrit maken. Als je graag meer zekerheid hebt over de huidige staat en kwaliteit van het voertuig is het bij ons altijd mogelijk om een controle voor aankoop op te vragen. We gaan samen bij het desbetreffende voertuig kijken en controleren deze op professionele wijze. Op deze manier bent u zeker van een goede aankoop en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Mocht je nog op zoek zijn naar een proffessioneel bedrijf wat je helpt met het importeren of transporteren van een voertuig? Wij willen je absoluut RM Performance Center aanraden!

Stap 4: Invoeren in Nederland

Vervoer naar Nederland. Na aankoop van de auto nemen we de auto mee terug naar Nederland. U kunt ervoor kiezen om de auto op een gewenst adres afgeleverd te krijgen of op te halen wanneer deze beschikt over een geldig Nederlands kenteken. U kunt nu kiezen om het importeren verder zelf te doen. U dient dan nog de rest BPM te betalen, een RDW-keuring aan te vragen en nieuwe kentekenplaten. Wij kunnen dit proces geheel voor u afronden en de auto met geldige kentekenplaten afleveren voor uw deur. Het enige wat u nu nog dient te doen is het verzekeren van uw (nieuwe) bolide.

Stap 5: Kleine aanpassingen

Nadat het voertuig ingevoerd is in Nederland is het mogelijk om verschillende aanpassingen te doen aan je nieuwe auto. Zo kun je ervoor kiezen om Apple Carplay te installeren bij RM Performance of kies jij ervoor om je nieuwe auto te voorzien van een Stage 1 ECU tune?