responsive webdesignBij responsive webdesign wordt gestreefd naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Websites die gebouwd worden volgens de principe van responsive webdesign passen zich dus aan naar het gebruikte formaat beeldscherm. Zo schaalt een responsive website bijvoorbeeld automatisch de lettergroottes naar een optimaal formaat en wordt er gezorgd dat afbeeldingen meeschalen en altijd volledig zichtbaar zijn.

Wanneer een bezoeker van een website een groot beeldscherm heeft zal er veel ruimte in de breedte zijn op het scherm waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Wordt er echter gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een tablet, dan zullen de tekst en afbeeldingen op de website hier automatisch op worden aangepast. Zo kan bijvoorbeeld het lettertype groter worden en gaan de afbeeldingen boven of onder de tekst staan (in plaats van er naast op grotere resoluties). Tevens zullen afbeeldingen kleiner worden geschaald zodat deze in zijn geheel in het scherm van het tablet  passen. In het geval dat de bezoeker de website bezoekt op een smartphone, dan zal bovenstaande proces er voor zorgen dat de teksten en afbeeldingen op de website juist worden geoptimaliseerd voor dat formaat scherm.
Bij een responsive website  hoeft er  geen losse mobiele website gebouwd te worden. Verder is het ontwikkelen van een responsive design niet perse ingewikkelder dan een 'normale' website.

Aan een responsive site zijn normaal gesproken geen terugkerende kosten verbonden om deze opnieuw aan te gaan passen aan de weergave op nieuwe devices. Alles is namelijk al binnen één template en css geregeld. Verder hoeft er na oplevering niet meer tijd aan besteed te worden dan aan een 'normale' website. Sterker nog, door de dynamische opzet zal deze beter klaar zijn voor de toekomst (met nog meer verschillende schermformaten) dan een website die niet responsive is opgebouwd.

Deze website is ook responsive. Als u wilt zien wat het effect van de schermgrootte is op de layout van een website dan kunt u de rechterbenedenhoek van uw browser aanklikken en het browserscherm versmallen.

Twitter

OnPole Webdesign

Amateurjager mist konijn, maar schiet zwembad lek http://t.co/sWUq4ysDrB via @FormiDogNL @FormiCatNL @FormiPetNL

OnPole Webdesign

Zoek je een vrijwilligersklusje? Joomla expert/ designer http://t.co/8T5ZTBj7V4 via @HaagsAsiel #joomla #vrijwilligerswerk #honden #katten

OnPole Webdesign

RT @sanderpotjer: At the moment Joomla 3 end of life will not be before end of 2018, can only be extended. Use Joomla 3 now, no migration f…

OnPole Webdesign

Heeft uw website of -shop een SSL certificaat nodig? Laat Google u zakken? http://t.co/Y02zie3WN6 #joomla #webshop #webwinkel #Google

OnPole Webdesign

Weet je wat ook mooi is? De Wezepse Heide! http://t.co/zkHuHoADq7 #wezepseheide #hondenbaan #hond #afvallen #dieet #psychiater

Volg OnPole Webdesign op Twitter

Nieuws Ontvangen?

Een paar maal per jaar versturen we een nieuwsbrief. Niet alleen met nuttige informatie maar ook met kortingsbonnen.
nieuws icon w
Nieuws
nieuwsbrief icon w
Nieuwsbrief

blog icon w
Blog

vacature2 icon w
Vacatures

user icon w
Uw gegevens

contact icon w
Contact

Aanmelden en afmelden