kvkWij van OnPole maken websites en webshops. Daar hebben we voor doorgeleerd. We menen er dus verstand van te hebben. Maar omdat ons vak dagelijks verandert en je nooit bent uitgeleerd besloten wij onze kennis eens aan te vullen middels het seminar
"Hoe start ik een webwinkel" bij de Kamer van Koophandel.

 

De "Kamer" organiseert seminars over allerlei onderwerpen met het doel beginnende ondernemers de weg te wijzen.
Nu zien wij onszelf niet helemaal als beginnende ondernemers maar sommige van onze klanten zijn dat wel en omdat het ook slim is om je doelgroep goed te kennen leek het ons dus slim om ons tussen de doelgroep te mengen. Dat we ons hadden aangemeld als deelnemer bij het seminar "Hoe start ik een webwinkel" had overigens nog een extra reden.

 

Een aantal van onze aspirant-klanten had hetzelfde seminar ook bijgewoond en ging, verrijkt door de fris verworven kennis, met ons het intakegesprek aan.
Geprikkeld door de "webwinkelkennis" van de aanstaande internet-ondernemers (want: als de KvK het zegt dan is het waar) werden we buitengewoon nieuwsgierig naar wat er dan allemaal tijdens zo'n bijeenkomst werd beweerd.

Ons eerste seminar (KvK Den Haag, 25 september 2012) bleek niet veel meer dan een tamelijk saaie en onsamenhangende opsomming van hoofdzakelijk achterhaalde en soms onjuiste informatie. De mevrouw die de teksten van haar powerpointsheets oplas (en daar regelmatig in verdwaalde) bleek zelf óók webshops te maken(!). Omdat ze niet al te veel moeite deed om haar werkelijke doel van dit "seminar" te maskeren kreeg de middag al snel het karakter van een busreis met kussen- en matrassenverkoop.

Verbijsterd gingen we weer naar huis. Het verklaarde de "webwinkelkennis" van onze aspirant-klanten en we betwijfelden sterk of de KvK de kwaliteit van de artiesten op haar podium wel vooraf checkte.

We besloten nóg een keer te boeken, met het doel om tijdens dat seminar onze vinger op te steken bij onjuistheden en - eventueel - met de spreekster in discussie te gaan.
Ook nu waren we verbaasd. Er stond er een ander voor de zaal: Pieter de Hullu.
In rap tempo kregen de aanwezigen in drie uur een helder overzicht van alle mogelijkheden en onmogelijkheden van verschillende systemen. Nergens was de informatie achterhaald, nooit onjuist. Er werd geen aspect vergeten en niets werd overgeslagen.
Een verademing.
Voor ons dus.
Maar niet voor alle aanwezigen.
Het merendeel van hen moet ontmoedigd naar huis zijn gegaan - denken we.
Ons idee is namelijk dat veel mensen er tamelijk licht over denken… over het opzetten van een webshop.
"Je plukt een template van het net, zet er wat producten in en hoppa… je hebt een webwinkel".
Dat het opstarten van een webwinkel precies hetzelfde is als het opstarten van een échte winkel… maar dan veel moeilijker… dát gaat er maar bij weinig mensen in.
En dat wordt - naar ons idee - ook niet erg duidelijk gemaakt door de "Kamer" wanneer een overenthousiaste internetonderneemster zich aanmeld voor een nieuwe inschrijving van alwéér een webwinkel in kinderkleding
(lingerie, gemstones, voedingssuplementen).

Wanneer u een webwinkel wilt starten dan heeft het misschien zin om naar zo'n seminar van de Kamer van Koophandel te gaan. Maar de informatie die u daar krijgt is dus beslist niet eenduidig (in ons geval, op een schaal van 1-10: een 4 en een 9+).
En het ontbreekt u natuurlijk aan de kennis om de aangeboden informatie op waarde te filteren.

Wij van OnPole zijn daar helder in. In ons intakegesprek vragen wij de aspirant webwinkeleigenaar éérst de webshopcheck te doen. Tijdens deze check wordt u zich bewust van allerlei zaken die u zou moeten kennen en kunnen wanneer u een webshop wilt beheren.
Daarna stellen we vragen.
Als het dan nog steeds "klikt" dan maken we heel graag een webshop.
Een goede!
Want daar hebben we voor doorgeleerd.

 

Twitter

OnPole Webdesign

Amateurjager mist konijn, maar schiet zwembad lek http://t.co/sWUq4ysDrB via @FormiDogNL @FormiCatNL @FormiPetNL

OnPole Webdesign

Zoek je een vrijwilligersklusje? Joomla expert/ designer http://t.co/8T5ZTBj7V4 via @HaagsAsiel #joomla #vrijwilligerswerk #honden #katten

OnPole Webdesign

RT @sanderpotjer: At the moment Joomla 3 end of life will not be before end of 2018, can only be extended. Use Joomla 3 now, no migration f…

OnPole Webdesign

Heeft uw website of -shop een SSL certificaat nodig? Laat Google u zakken? http://t.co/Y02zie3WN6 #joomla #webshop #webwinkel #Google

OnPole Webdesign

Weet je wat ook mooi is? De Wezepse Heide! http://t.co/zkHuHoADq7 #wezepseheide #hondenbaan #hond #afvallen #dieet #psychiater

Volg OnPole Webdesign op Twitter

Nieuws Ontvangen?

Een paar maal per jaar versturen we een nieuwsbrief. Niet alleen met nuttige informatie maar ook met kortingsbonnen.
nieuws icon w
Nieuws
nieuwsbrief icon w
Nieuwsbrief

blog icon w
Blog

vacature2 icon w
Vacatures

user icon w
Uw gegevens

contact icon w
Contact

Aanmelden en afmelden